Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tåg på räls
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Höstavstängning 16 - 18 oktober

Med start på fredag 16 oktober kl 22:00 stänger vi av sträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra. Detta gäller till och med söndag 18 oktober. Sen rullar tågen åter som vanligt 05:00 måndag 19 oktober.

– Under den här avstängningen genomförs bland annat vissa enklare spårarbeten, ledningsarbeten och arbeten med räcken. När vi stänger av arbetar vi dygnet runt för att hinna med så mycket som möjligt, berättar Kent Sahlman, projektchef på Trafikverket.

Sommaren 2020 genomfördes Getingmidjans tredje och sista sommaravstängning då de tekniskt mest komplicerade arbetena utfördes men för att järnvägen ska fungera optimalt återstår tre kortare tillfällen då sträckan behöver stängas av. Den första avstängningen sker nu till helgen. Därefter kommer järnvägssträckan stängas av under vecka 7, 2021 och den sista avstängningen sker i samband med Kristi Himmelfärdshelgen i maj.

Arbeten längs hela sträckan
Vi kommer att utföra ett antal kompletterande arbeten, såsom mindre spårarbeten, räckasarbeten och ledningsarbeten med mera. De arbeten som planeras utföras nattetid beräknas inte medföra störande buller.

Gång- och cykelbron över Norrström är fortsatt avstängd på grund av arbeten med brons stöd i vattnet, så du som behöver passera kan i stället välja vår pendelbåt som går dagligen mellan 6–19, vardagar och 7–18 helg. Du kan även välja att ta dig över via Vasabron. Skyltar finns i området för omledning. Vi planerar öppna gångbron efter årsskiftet.

Resenärsinformation
Tågbolagens tidtabeller är redan anpassade efter helgens kortare höstavstängning. Tåg söderifrån vänder på Stockholms södra eller Flemingsberg station och resenärer byter till pendeltåg för att åka till Stockholm City och vidare norrut. Tåg från norra Sverige stannar på Stockholm Central och de som ska resa vidare söderut med fjärr- eller regionaltåg byter till pendeltåg mellan Stockholm City och Stockholms södra eller Flemingsberg station.

För resenärerna innebär avstängningen att resan tar längre tid än normalt. Tänk på att avvikelser kan förekomma så kontrollera din biljett och kontakta din tågoperatör om du vill veta mer om trafikplanering, restider och ersättningstrafik.