Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gång- och cykelbron över Norrström.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu stänger vi av gång- och cykelbron över Norrström

Från och med söndagen den 1 mars kommer gång- och cykelbron över Norrström, mellan Klara Mälarstrand och Riddarholmen, att stängas av. Vi rustar upp järnvägsbron över Norrström, vilket påverkar gång- och cykelbron, som måste rivas och ersättas med en ny.

Rivningen av gång- cykelbron är nödvändig för att vi ska kunna komma åt att utföra arbeten på själva järnvägsbron, som ligger alldeles intill. Den nya gång- och cykelbron beräknas vara färdig under 2021 och kommer att utrustas med ett kombinerat säkerhets- och bullerskydd av härdat glas, vilket leder till en mindre bullrig och trivsammare miljö.

Längre avstängning för gång- och cykelbron

I sommar ska överbyggnaden på järnvägsbron över Norrström bytas ut och ersättas med en ny. För att kunna förbereda för dessa arbeten måste gång- och cykelbron först rivas. Arbetet med järnvägsbron pågår mellan den 22 juni till den 17 augusti. Först när arbetet med järnvägsbron är klart kan monteringen av den nya gång- och cykelbron påbörjas.

Vasabron och gratis pendelbåt ersätter bron

Som alternativ färdväg kan trafikanter välja gång- och cykelvägen via Vasabron men det går även att resa med pendelbåt mellan Klara Mälarstrand och Riddarholmen. Pendelbåten är gratis och kommer att trafikera sträckan fram till dess att den nya gång- och cykelbron är på plats. Båtarna trafikerar sträckan till den 30 juni 2021. Det finns informationsskyltar med kartor över området på flera ställen och orange skyltning visar förslag på de alternativa färdvägarna.

Passagen mellan Gamla Stans tunnelbanestation och Riddarholmen samt gångbron över Söder Mälarstrand är öppna under hela perioden.

Vi bjuder på kaffe och svarar på frågor

Måndagen den 2 mars mellan kl 8:00-10:00 finns vi vid ett tält utmed kajen på Klara Mälarstrand där vi bjuder på kaffe och berättar mer om avstängningen och den upprustning vi genomför på Getingmidjan. Kom och ställ dina frågor till oss!