Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Påskens arbeten påverkar tågtrafiken

Från torsdagen den 2 april kl. 22:00 till tisdagen den 14 april kl. 05:00 kommer tågsträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra att vara helt avstängd. Avstängningen påverkar fjärr- och regionaltågresenärer som åker via Stockholm.

Därför stängs Getingmidjan av

Vi stänger av tågsträckan för att kunna utföra nödvändiga underhåll- och förbättringsarbeten. Då arbetar vi dygnet runt för att hinna med så mycket som möjligt. Tågtrafiken stoppas för att det ska vara säkert att arbeta på och intill järnvägsspåren.

De arbeten som utförs

Under avstängningen kommer vi bland annat att installera en nyckelstyrd hastighetsnedsättning, för att öka driftsäkerheten vid framtida underhållsarbeten. På broarna över Söderström och Söder Mälarstrand utförs slipning och finjustering av de nya spåren och i Södertunneln monteras brandskyddsskivor som gör tunneln ännu säkrare och dessutom installeras infästningar till de nya kontaktledningsskenorna.

Så påverkas tågtrafiken

Våra arbeten har planerats långt i förväg och tågbolagens tidtabeller är därför redan anpassade efter påskens underhållsarbeten. För de som reser innebär påskens avstängning att resan tar längre tid än normalt. Tänk på att avvikelser kan förekomma. Kontrollera din biljett eller kontakta ditt tågbolag om du vill veta mer om trafikplanering, restider och ersättningstrafik.

Reser du med tåg söderifrån får du kliva av på Stockholms södra, Flemingsberg station eller Södertäje hamn och byta till pendeltåg som tar dig vidare in till Stockholm City. Ska du resa vidare norrut med fjärr- eller regionaltåg går du från pendeltågsstationen Stockholm City till Stockholm Central där dessa tåg avgår.

Tåg från norra Sverige stannar på Stockholm Central som vanligt. Ska du resa vidare söderut med fjärr- eller regionaltåg åker du pendeltåg mellan Stockholm City, Stockholms södra, Flemingsberg station eller Södertälje hamn. Därifrån kan du sedan fortsätta söderut.

Observera att det finns undantag, så läs alltid på din biljett.

Mer praktisk information hur du som reser påverkas under de perioder som Getingmidjan är avstängd finns under Praktisk resenärsinformation

Om resor och coronaviruset

När du reser – följ alltid Folkhälsomyndighetens råd om hur du skyddar dig själv och andra från smittspridning. Deras råd är att stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, hosta och nys i armvecket, undvik att röra vid ögon, näsa och mun samt tänka på att hålla ett avstånd till andra resenärer.
Läs mer om Trafikverkets förhållningssätt till coronaviruset på trafikverket.se