Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild över Getingmidjan i Stockholm
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Välkommen till ett historiskt ögonblick – invigningen av nya Getingmidjan

Den 17 augusti är den stora upprustningen av Sveriges mest trafikerade järnvägssträcka klar för i år – järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra. Då har vi genomfört vårt mest komplexa och tidskritiska järnvägsarbete.

Evenemanget direktsänds på Youtube, klicka på länken nedan.


När:
 Måndag 17 augusti.

Tid: 09:30 - 10:30.

Ingen föranmälan krävs.

Om evenemanget

Du är varmt välkommen att följa vår digitala invigning här på webben. Vi bjuder på spännande samtal och diskussioner om järnvägen, den omfattande upprustningen och utmaningen i att hantera hundratusentals resenärer. Medverkar gör bland annat infrastrukturminister Tomas Eneroth, Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon, projektchef Kent Sahlman, Mark Jensen VD för MTR och Madeleine Raukas tf. VD för SJ.

Frågor till våra medverkande kan ställas via formuläret på sidan. Frågorna besvaras i mån av tid under sändningstiden. Du kan skicka in dem i förväg eller under evenemanget.

Om projekt Getingmidjan

Under tre somrar i rad, 2018- 2020 stängdes Getingmidjan av under åtta veckor - för att vi skulle kunna utföra ett omfattande och tekniskt mycket komplicerat upprustningsarbete. Avstängningarna har haft stor påverkan på tågtrafiken och resenärerna. Satsningen har varit avgörande för att punktligheten i hela Sverige ska förbättras. Den 17 augusti (kl. 04:57) släpps tågtrafiken på igen och järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra har då fått en ny livslängd på 80 år.