Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Temporär trappa medan Pustegränd är stängd

Gångpassagen Pustegränd öppnar i oktober

Sedan februari är gångpassagen Pustegränd på Södermalm stängd för arbeten med Getingmidjan. En temporär trappa ersätter gångpassagen. Pustegränd öppnar åter i oktober.

Mellan februari och oktober 2021 är gångpassagen Pustegränd på Södermalm stängd på grund av arbeten med Getingmidjans upprustning. 

Passagen går via den så kallade Bockfoten, gångbron från Södertunnelns mynning, fram till Söder Mälarstrand och Söderströmsbron. En temporär trappa ersätter Pustegränd under tiden passagen är stängd för arbeten. Den temporära trappan går från refugen på Söder Mälarstrand, vid broarna och vägen upp till Bockfoten.

Öppnandet av Pustegränd, som var planerat till augusti, skjuts fram till oktober på grund av arbeten med Bockfoten som dragit ut på tiden. I början av september monterar vi på den nya bron från Bockfoten till Pustegränd och därefter utför vi kompletterande arbeten fram till oktober, då Pustegränd åter kan öppnas.

I nuläget har vi inget datum att förmedla om öppnandet. Vår entreprenör forcerar arbetet för att öppning av passagen ska kunna ske så snart som möjligt. Tills vidare hänvisar vi till den temporära trappan från Söder Mälarstrand. Vi återkommer på denna sida med information om datum så fort vi får besked och hoppas att det blir i månadsskiftet oktober/november.

Här kan du läsa mer om arbetet med Pustegränd  (länk).

Tack för ditt tålamod!