Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu öppnar Pustegränd på Söder

Sedan februari har gångpassagen Pustegränd på Södermalm varit stängd för arbeten med Getingmidjan. En temporär trappa har ersatt gångpassagen. På fredag den 29 oktober klockan 15.00 öppnar vi gångpassagen igen.

Passagen går via den så kallade Bockfoten, gångbron från Södertunnelns mynning fram till Söder Mälarstrand. En temporär trappa, som har gått från refugen på Söder Mälarstrand vid broarna och längs vägen upp till Bockfoten, har ersatt Pustegränd-passagen under tiden den har varit stängd sedan i februari.

I samband med öppnandet av passagen stängs den temporära trappan, men först på måndag 1 november klockan 08.00. Det innebär att både trappan och passagen går att använda under helgen 30-31 oktober.

- Vi är glada att vi nu äntligen kan öppna gångpassagen igen. Vi vet att den har varit efterlängtad av alla fotgängare som nyttjar den. Gångpassagen är en viktig pusselbit i förbindelsen mellan Söder Mälarstrand och Gamla stans tunnelbaneanslutning, säger Getingmidjans projektchef Lena Backe.

Vi tackar för ditt tålamod!

I kartans inringning ser du var Pustegränd och Bockfoten ligger:Pustegränd_Karta_blå_med ring.png