Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gul skylt med hänvisning till ersättningstrafik på Södra Station

Trafikavstängningar 2020

Det går inte att rusta upp en av Sveriges viktigaste järnvägssträcka utan att det påverkar trafiken och de som reser med tågen. Vårt arbete med att rusta upp Getingmidjan påverkar både fjärr- och regionaltågsresenärer.

Vi håller igång trafiken, men inte som du är van

För att det ska kunna bli bättre måste det under en tid krävas genomgående förändringar och arbete. Under åtta veckor somrarna 2018, 2019 och 2020 stängs därför sträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra av helt. Eftersom Getingmidjan är en av Sveriges mest trafikerade sträckor kommer många resenärer att bli påverkade under den här tiden, både vad gäller färdväg och restid.

Järnvägsarbeten och säkerhet

När vi arbetar på och nära järnvägen behöver vi stänga av järnvägen för att garantera säkerheten hos både yrkesarbetare, tågtrafik och resenärer. När vi stänger av järnvägen arbetar vi dygnet runt för att hinna med så mycket som möjligt.