Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Vi stänger av gångbron över Norrström

Överbyggnaden på järnvägsbron över Norrström behöver bytas ut. Det är ett arbete som måste göras från vattnet och som inte kan göras med gångbroarna på plats.

Gång- och cykelbron över Norrström stängs av 1 mars

Vi river gång- och cykelbron för att möjliggöra sommarens byte av järnvägsbron över Norrström. En ny gång- och cykelbro kommer att ersätta den gamla bron. För att skapa en mer tillgänglig och mindre bullrig miljö kommer vi också att sätta upp säkerhets- och bullerskydd längs med den nya järnvägsbron. Den nya gång- och cykelbron planeras vara klar vid årsskiftet 2020/2021.

Alternativ väg

Informationsskyltar med kartor finns utplacerade i området
som berörs och orange skyltning visar förslag på alternativ gång- och cykelväg via Vasabron och Gamla Stan. Det går även att resa med gratis pendelbåtar mellan Klara Mälarstrand och Riddarholmen. Passagen från Gamla Stans tunnelbanestation till Riddarholmen och gångbron över Söder Mälarstrand är öppna under hela perioden.

Här kan du se omledningskartan i större format. (öppnas i nytt fönster)

Längre avstängning för gång- och cykelbron

Sommaren 2020 byter vi överbyggnaden på järnvägsbron över Norrström. Vi behöver först ta bort gång- och cykelbron för att kunna utföra förberedande arbeten på järnvägsbron som ligger alldeles intill. Måndagen den 22 juni stängs järnvägsbron av för all tågtrafik. När avstängningen för tågtrafiken hävs måndagen den 17 augusti kommer arbetena med att bygga den nya gång- och cykelbron att påbörjas. Därför är den planerade avstängningen av gång- och cykelbron längre än avstängningen av järnvägen.