Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Gångbroarna längs järnvägen

Järnvägsbroöverbyggnaderna ska bytas ut. Det är ett arbete som måste göras från vattnet och som inte kan göras med gångbroarna på plats.

Gångbroarna över Söderström och Norrström måste tas bort för att det ska vara möjligt att byta ut järnvägsbroarnas överbyggnader. De befintliga broöverbyggnaderna kommer att lyftas av från vattnet där gångbroarna finns. Nya broöverbyggnader lyfts sedan på, även det från vattnet. Gångbroarna skulle förhindra bytet av broöverbyggnaderna och tas därför bort.

I samband med att gångbroarna återställs gör vi en del förbättringar. Söderströmsbrons gångbro breddas så att den blir lika bred som Norrströmsbrons. Norrströmsbrons gångbros anslutning till Riddarholmen breddas och räckena höjs till 1,40 m, vilket ökar säkerheten för de som cyklar. Befintlig belysning ersätts av riktad belysning som ger en förbättrad och jämnare ljusbild på gångbron.

Gångbron över Söderström är avstängd

Mellan den 15 maj och den 31 oktober är gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen avstängd. Vi river och rustar upp den i samband med att vi byter broöverbyggnad på järnvägsbron. Gångbron öppnas igen som planerat den 1 november klockan 07.00.

Klicka på bilden nedan för att komma till vårt informationsblad.

Du kan läsa mer om gångbron under
Den 1 november öppnar gångbron över Söderström