Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vi stänger av gångbron över Norrström

Delar av järnvägsbron över Norrström behöver bytas ut. Arbetet görs från vattnet och kan inte göras med gång- och cykelbron på plats. Därför är gc-bron stängd till juni 2021. Ersättningsbåtar trafikerar Klara Mälarstrand-Riddarholmen till 30 juni 2021.

Gång- och cykelbron över Norrström är fortsatt stängd

Vi river gång- och cykelbron för att möjliggöra byte av järnvägsbron över Norrström. En ny gång- och cykelbro kommer att ersätta den gamla bron. För att skapa en mer tillgänglig och mindre bullrig miljö har vi satt upp säkerhets- och bullerskydd längs med den nya järnvägsbron.

Gång- och cykelbron över Norrström togs bort i början på mars 2020 och kommer att återställas och öppnas i juni 2021.

Alternativ väg

Informationsskyltar med kartor finns utplacerade i området som berörs och orange skyltning visar förslag på alternativ gång- och cykelväg via Vasabron och Gamla Stan.

Det går även att resa med gratis pendelbåtar mellan Klara Mälarstrand och Riddarholmen. Se tidtabell för båtarna här (pdf).  Båtarna trafikerar sträckan till den 30 juni 2021.

Passagen från Gamla Stans tunnelbanestation till Riddarholmen och gångbron över Söder Mälarstrand är öppna under hela perioden.

Här kan du se omledningskartan i större format. (öppnas i nytt fönster)