Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

bullerskärm av glas

Bullerskärmar i glas monteras på Riddarholmen. Liknande monteras även i Munkbrohamnen.

Munkbrohamnen

Kajområdet Munkbrohamnen förbinder järnvägen mellan Riddarholmen och Gamla Stan. Sommaren 2020 bytte vi kantbalkar på hela uppfartsrampen på båda sidor av Munkbrohamnen.

När vi byter ut kantbalkarna börjar vi med att såga av och vattenbila de gamla balkarna. Därefter bygger vi formar och gjuter nya betongbalkar. Vi gjuter även stödmurar där förstärkning behövs. Till sist sätter vi upp bullerskärmar av glas på de nya kantbalkarna.

På cykel- och gångbron, Hebbes bro, har vi satt upp nya stöd för att därefter kunna sätta upp en ny bullerskärm av glas.

Så går vattenbilning till

Kantbalkarna vattenbilas vilket betyder att vi tar sönder betong genom att spruta vatten med högt tryck.

Vattnet som blir smutsigt efter att ha använts i produktionen samlas upp och leds till containrar där det får sedimenterar och filtreras innan det kan släppas ut i Mälaren igen. Eftersom landytan i munkbrohamnen är begränsad använder vi pråmar att förvara vattencontainrarna och annat byggmaterial på.