Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Tegelbacken

Hela järnvägsanläggningen på Tegelbacken rustas upp. Vi lagar betongskador och utför betongreperationer under bron.

Järnvägsanläggningen på Tegelbacken vid Stockholm Central rivs och byts ut mot en ny. Flera mil el-, tele- och signalkablar har läggs och kopplas in.

Vi repararerar även broöverbyggnaden på bron över Klara Mälarstrand, vi utför ban- och kontaktledningsarbete samt byter sju växlar och lägger dem i sitt slutliga läge. Dessutom görs kabeldragning och kanalisation på till exempel plattformar.


Säkerhetsskydd längs järnvägen mellan Tegelbacken och Söder Mälarstrand

Getingmidjan kompletterar säkerhetsskydden på västra sidan om järnvägen längs hela sträckan från Tegelbacken till Söder Mälarstrand. Utefter Hebbes bro har vi nu satt upp skydd i glas med printat mönster. Skyddets utformning är resultatet av ett samarbete mellan Trafikverket, Stockholm stad och Statens Fastighetsverk för att förbättra miljön kring Hebbes bro och Munkbrohamnen. Hebbes bro är den gång- och cykelbro som leder från Hebbes trappor vid Södra Riddarholmshamnen längs järnvägen till Munkbrohamnen i Gamla stan.

Så här ser glasskyddet utGlasskydd dag_750x450px.jpg