Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En tillgänglighetsanpassad bushållplats utförd i etapp 2. Fotograf Dennis Hallongren, ÅF

Tillgänglighetsanpassning busshållplatser, Stockholms län

Trafikverket planerar att bygga om och förbättra 100 busshållplatser runt om i Stockholms län, för att de ska fungera bättre för fler resenärer. Det bidrar även till en bekvämare och tryggare resa.

Vi vill göra det enklare för våra resenärer att välja kollektivtrafik, gång och cykel. Om det är enkelt för alla att ta sig in och ut ur bussen vid busshållplatsen, kan restiden för kollektivtrafiken minska. Att fler åker kollektivt, i stället för bil, bidrar också till att minska miljöbelastningen.

Vi har inventerat 100 busshållplatser för att se hur de kan bli mer tillgängliga för alla. Vi har kommit överens med fastighetsägare och det är nu klart att vi kan bygga cirka 60 hållplatser under perioden 2019–2020. Målet är att vi ska bygga om alla busshållplatserna, som är utsprida i fem områden i länet, så att de får en bättre och säkrare utformning. Se karta över de 100 busshållsplatserna längre ner på denna sida. Se även under Fördjupning vad det innebär att tillgänglighetsanpassa en busshållplats.

Vi fortsätter att ta kontakt med de fastighetsägare, där vi inte är klara med utformningen av hållplatserna. Vi planerar att i sommar att börja planprocessen med 6 busshållplatser.

Aktuellt

Vi har påbörjat planläggningsprocessen för fem busshållplatser i Stockholms län och är nu inne i ett tidigt samrådsskede. Samrådstiden varierar mellan de olika busshållplatserna. För följande busshållplatser startar samrådet den 23 oktober och senast den 13 november vill vi ha dina synpunkter:

Busshållplats Roslags-kulla kyrka
Busshållplats Strömma kanal
Busshållplats Ängsvägen
 

För följande busshållplatser startar samrådet den 28 oktober och senast den 18 november vill vi ha dina synpunkter:

Busshållplats Boda brygga
Busshållplats Sollenkroka brygga

Här kan du ta del av dokumenten och läsa mer om hur och var du lämnar dina synpunkter.