Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

väg 222, trafikplats Skvaltan

Trafikverket planerar att bygga om trafikplats Skvaltan. Trafikplatsen behöver byggas om för att anpassas till framtida Nacka med en överdäckning av väg 222, Värmdöleden.

Ombyggnaden av trafikplats Skvaltan är kopplat till den framtida överdäckningen av väg 222. I samband med överdäckningen försvinner trafikplats Nacka och därför behöver trafikplats Skvaltan byggas ut för att få en ny koppling till Jarlaberg och Nacka strand.

Överdäckningen ingår i projektet Mötesplats Nacka med överdäckning och bussterminal. Läs mer om det projektet via länken nedan.

Vi planerar att bygga om trafikplats Skvaltan inom befintligt vägområde.

Information om nya tunnelbanans arbeten vid trafikplats Skvaltan

Nya tunnelbanan, Region Stockholm, arbetar just nu med förberedande arbeten i anslutning till trafikplats Skvaltan. De har börjat bygga en väg som ska användas för transporter i samband med det kommande bygget av tunnelbana till Nacka. Trafiken i riktning mot Stockholm kan påverkas av nedsatt hastighet och försämrad framkomlighet.

Här kan du läsa mer om nya tunnelbanans arbeten i Nacka.

Vad händer i Trafikverkets projekt?

Just nu arbetar vi med förberedelser för att kunna bygga om trafikplatsen. Vår konsult arbetar med projektering och vi förbereder för upphandling av en byggentreprenör.

Vi planerar att börja bygga under 2020.