Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto från väg 225 vid Ösmo.

Väg 225, Ösmo, broreparation

Från mitten av november har vi arbetat med att byta ut den uttjänta vägtrumman på Södertäljevägen strax väster om Ösmo längs med väg 225. Nu börjar vi bli klara, och trafiken är påsläppt på bron igen.

Medan vi arbetade har all trafik letts om till en tillfällig väg intill väg 255 och vägarbetsplatsen. Men nu åker trafiken återigen på bron. Vissa återställningsarbeten kvarstår, vilket beräknas ta cirka en månad. Dessa arbeten har dock ingen större påverkan på framkomligheten. 

Vägen över bron har fått ny asfalt, men kommer att få ytterligare ett lager asfalt när vädret är lite mer gynnsamt (sker senast i september). 

På kartan nedan ser du var bron ligger, se den röda cirkeln.

osmo_karturklipp_med.plupp_750x230px.jpg

Vad har vi gjort?

Vägtrumman kopplar samman Östra Styrans våtmarks södra och norra sida. Trumman som låg under vägen tidigare var för smal och även rostig. Därför har vi nu bytt ut den till en större trumma, en så kallad rörbro. Det gör att våtmarkens vattenlevande djur och även medelstora däggdjur kan ta sig från den ena sidan till den andra.

Arbetet är klart, och den här webbsidan kommer att tas bort den 26 april, 2020.