Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbetesskylt.

Väg 225, Ösmo, broreparation

Den 18 november börjar vi arbetet med att byta ut den uttjänta vägtrumman på Södertäljevägen strax väster om Ösmo längs med väg 225.

För att genomföra arbetet på ett säkert sätt har vi lett all trafik till en tillfällig väg intill väg 255 och vägarbetsplatsen. Hastigheten på den tillfälliga vägen är nedsatt till 30 km/timmen. Arbetet påverkar dig i din vardag, eftersom restiden förlängs.

Vi beräknar att vara klara under våren 2020. 

På kartan nedan ser du var bron ligger, se den röda cirkeln.

osmo_karturklipp_med.plupp_750x230px.jpg

Vad ska vi göra?

Vägtrumman kopplar samman Östra Styrans våtmarks södra och norra sida. Trumman som ligger under vägen idag är för smal och även rostig. Därför behöver den bytas ut till en större trumma, en så kallad rörbro. Det gör att våtmarkens vattenlevande djur och även medelstora däggdjur kan ta sig från den ena sidan till den andra.

Vi kommer först att schakta bort stora mängder jord och sten för att komma ner till vägtrumman, sedan tar vi bort den. Därefter lägger vi dit den nya rörbron och fyller igen det stora hål som skapats i vägen. Vi avslutar med att lägga ny asfalt och att sätta upp nya räcken.