Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi arbetar med nya förslag och ändringar i vägplanen

Under augusti 2020 ordnade vi ett samråd där vi presenterade förslag på en förändring i vägplanen. Nu har vi valt att inte gå vidare med det förslaget och samrådsprocessen kommer därför att avslutas.

Istället arbetar vi med att se över utformningen av infart Riksten i syfte att hitta den bästa lösningen. När vi har tagit fram ett nytt förslag kommer vi att ordna ett nytt samråd där vi lyssnar på synpunkter från personer som berörs särskilt av vägplanen.  

Om vägplanen som fastställdes i januari, 2020

Den vägplan som vi tog fram tidigare i år och som fastställdes den 8 januari har vunnit laga kraft. Vägplanen överklagades tidigare men nu har de som överklagat återkallat sin överklagan.

Under tiden jobbar vi alltså vidare med alternativa lösningar som vi kommer att presentera längre fram. 

Vägplanen är uppdelad i tre delar: Infart Riksten, trafikplats högskolan och gång- och cykelväg mellan Flaggplan och Hälsovägen. Här kan du läsa om de olika delarna i korthet. Vill du veta mer så hittar du information under fliken "Läs mer om projektet".