Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 257, Tungelstavägen vid Västerhaninge station. Foto.

Vi ska bygga om Tungelstavägen på flera platser för att öka säkerheten.

Väg 257, Tungelstavägen, ökad säkerhet för alla

Vi planerar att bygga om delar av Tungelstavägen för att öka säkerheten för alla trafikanter. Barn, äldre, och personer med rullatorer till exempel, ska alla kunna korsa vägen och ta sig fram säkert. Nu planerar vi för arbetet som förbättrar säkerheten.

Väg 257, Tungelstavägen är en länsväg som förbinder Västerhaninge med Tungelsta, i Haninge kommun. Vissa tider på dagen passerar mycket trafik här. Samtidigt bor många i områden nära vägen. Skolbarn går och cyklar längs gång- och cykelvägen och behöver korsa Tungelstavägen ofta.

Nu planerar vi för att bygga om vägen på flera platser för att öka säkerheten. Det ska bli säkrare att korsa vägen.

Vad händer just nu?

Vi har haft en paus i vår planering av arbetet med Tungelstavägen. Syftet har varit att se över de lösningar som vi presenterade under samrådet i somras och att få ner kostnaderna. Det har resulterat i att vi behåller de lösningar som vi ser har störst nytta för säkerheten.

Det vi planerar för är att öka säkerheten på dessa ställen:

  • Ett säkrare övergångsställe för cyklister och gångtrafikanter vid Tungelsta skola
  • En säkrare korsning vid ICA/Parkvägen 
  • En säkrare korsning vid Mulstavägen.

Se uppdaterad webbkarta nedan.

Läs mer om våra planerade förbättringar av vägen.

Om arbetet med vägplanen

Vi håller på att ta fram en vägplan och sommaren 2020 hade vi samråd om denna. Vi planerar inte att ha något nytt samråd med hänsyn till förändringarna i projektet. Det beror på att vi inte ändrar i de lösningar som vi planerar att genomföra.

Byggstarten är planerad till 2022–2023 och hela arbetet beräknas vara klart 2023–2024.