Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 265, Häggvikstunneln, reparationsarbete

Mellan den 29 juni och den 31 juli reparerar vi skador i Häggvikstunneln på Norrortsleden, väg 265. Arbetet medför begränsad framkomlighet eftersom vi stänger av den västergående tunneln, mot E4, och trafiken leds över i den andra tunneln.

Under fem veckors tid kommer vi att reparera den västergående tunneln. All trafik i västergående färdriktning, mot E4, leds över till den andra tunneln där trafiken kommer att gå dubbelriktad och får ett körfält vardera. Följ orange vägvisning på plats. Hastigheten kommer att vara nedsatt.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag. Vi hoppas att på överseende med den förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Vad ska vi göra?

Vi ska reparera de sprickor och ojämnheter som uppstått i slitbetongen vid vissa fogar i tunneln. Vi gör det för att minska såväl risken för vattenläckage som framtida behov av underhåll. Vi arbetar främst dagtid, men även nattarbete kan förekomma. Buller kan förekomma både dag- och nattetid.

Vi kommer tillbaka nästa år

I år reparerar vi det västergående tunnelröret i Häggvikstunneln. Under fem veckor nästa år 2021, vecka 27-31, kommer vi att göra motsvarande arbeten i det östergående tunnelröret som går i riktning mot Törnskogstunneln. Trafiken leds då över i den västergående tunneln.