Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 265, Häggvikstunneln, reparationsarbete

Mellan den 5 juli och den 6 augusti reparerar vi skador i Häggvikstunneln på Norrortsleden, väg 265. Arbetet medför begränsad framkomlighet eftersom vi stänger av den östergående tunneln, mot Törnskogstunneln, och trafiken leds över i den andra tunneln.

Under fem veckors tid kommer vi att reparera den östergående tunneln. All trafik i östergående färdriktning som kommer från E4 och åker mot Törnskogstunneln leds över till den andra tunneln. Där kommer trafiken att gå dubbelriktad och får ett körfält vardera. Följ orange vägvisning på plats. Hastigheten kommer att vara nedsatt.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag. Vi hoppas att på överseende med den förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Påfarten till Norrortsleden stängs av, påverkar både bil- och busstrafik

I samband med reparationerna stänger vi även av påfarten till Norrortsleden från Häggviks handelsplats. Detta påverkar såväl bil- och busstrafiken från handelsplatsen. Busshållplatserna dras in och inte trafikeras under de veckor som vårt arbete pågår. För mer information om busstrafiken se information på www.sl.se  

Vad ska vi göra?

Vi ska reparera de sprickor och ojämnheter som uppstått i slitbetongen vid vissa fogar i tunneln. Vi gör det för att minska såväl risken för vattenläckage som framtida behov av underhåll. Vi arbetar främst dagtid, men även nattarbete kan förekomma. Buller kan förekomma både dag- och nattetid.

Förra sommaren reparerade vi det västergående tunnelröret. I år, under sommarveckorna 27-31, gör vi motsvarande reparationsåtgärder i östergående riktning mot Törnskogstunneln.

karta_haggvik_750px.jpg