Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto på den öppningsbara bron över Väddö kanal på väg 283.

Väg 283, Älmstabron, broreparation

Fram mitten av mars reparerar vi den öppningsbara bron över Väddö kanal på väg 283 i Norrtälje kommun. Älmstabron förbinder väg 283, som går till Grisslehamn, med fastlandet.

Nu är vi i slutfasen av vårt arbete med att reparera Älmstabron. Ett körfält är avstängt över bron och sänka hastigheten förbi arbetsplatsen. Tänk på att anpassa hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen, din fart förbi är deras arbetsmiljö.

Sjötrafiken påverkas också av våra reparationsarbeten. Endast segelbåtar med segelfri höjd upp till 4,5 meter kommer att kunna passera under bron, dock med begränsad farledsbredd.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag, och vi hoppas på överseende med den förlänga restiden. Det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Vad är det vi gör?

Vi reperarar bron invändigt, vi målningar den samt byter delar av räcket. När reparationsarbetena är klara kommer vi att måla stålet och sätta dit nytt grundavlopp för att förlänga brons livslängd.