Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto på den öppningsbara bron över Väddö kanal på väg 283.

Väg 283, Älmstabron, broreparation

Fram till och med januari 2021 reparerar vi den öppningsbara bron över Väddö kanal på väg 283 i Norrtälje kommun. Bron kommer att stå öppen nattetid, och trafiken leds då om.

Nattetid fram till den 18 december kommer bron av och till stå i öppet läge för att vi ska kunna reparera bron invändigt. Mellan klockan 21.00 och 05.00 leder vi om vägtrafiken. Följ orange skyltning på plats.

För att kunna genomföra arbetet på ett säkert sätt på dagtid kommer vi att smalna av körfälten över bron och sänka hastigheten förbi arbetsplatsen. Tänk på att anpassa hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen, din fart förbi är deras arbetsmiljö.

Sjötrafik påverkas också av våra reparationsarbeten. Mellan den 16 oktober 2020 och den 10 januari 2021 kommer endast segelbåtar med segelfri höjd upp till 4,5 meter kunna passera under bron, dock med begränsad farledsbredd.

Älmstabron förbinder väg 283, som går till Grisslehamn, med fastlandet.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag, och vi hoppas på överseende med den förlänga restiden. Det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Vad ska vi göra?

Vi ska reperara bron invändigt, göra målningsarbeten samt byta delar av räcket. När reparationsarbetena är klara kommer vi att måla stålet och sätta dit nytt grundavlopp för att förlänga brons livslängd.