Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bro över järnvägen och skog.

Den nya bron är nu öppen för trafik.

Väg 505, Solviks grindar, planskild korsning

Vi har byggt en bro över järnvägen för att kunna stänga och ta bort korsningen mellan vägen och järnvägen vid Solviks grindar. Den nya bron ökar trafiksäkerheten och framkomligheten.

Den nya bron ökar trafiksäkerheten och framkomligheten

Nu är den nya bron över järnvägen öppen för trafik och vi har stängt plankorsningen för all trafik. Länsvägen och anslutande lokalvägar är anpassade till den nya bron. Syftet med den nya planskilda korsningen, med bron öven järnvägen, är att öka trafiksäkerheten för trafikanter som ska passera järnvägen. Den nya bron innebär även att framkomligheten ökar på både väg och järnväg. 

Om säkerhet vid bygget vid Solviks grindar

Säkerheten är mycket viktig och vi ber dig som rör dig i området att respektera trafikskyltar och att hålla ordentligt avstånd till arbetsmaskiner och personal. Tack för visad hänsyn!

Plankorsningen är stängd

Nu när bron är på plats har vi stängt av plankorsningen. Det återstår arbete med att ta bort utrustning såsom bommar och ljussignaler. Det ska göras senare i höst.

Bakgrund

Plankorsningen som nu har byggt bort kallades Solviks grindar och har legat på väg 505 som korsar järnvägen mellan Järna och Mölnbo. Här är järnvägen dubbelspårig och det passerar cirka 240 tåg per dygn.

Att bygga bort plankorsningen är en del av Trafikverkets arbete för att öka trafiksäkerheten.

Ombyggnaden bidrar även till ett bättre flöde i tågtrafiken, och det blir möjligt att öka antalet tåg på sträckan mellan Järna och Laxå.

Läs mer om hur Trafikverket arbetar med säkerhet under Fördjupning.