Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Här lyfts bron på plats. När bron är klar 2021 kan vi stänga plankorsningen och då ökar säkerheten.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Lyckat brolyft vid Solviks grindar

Lördagen den 5 september lyfte vi den 400 ton tunga bron på plats över järnvägen vid väg 505 Solviks grindar. Bron byggs för ökad säkerhet. Här kan du se bilder från brolyftet.

Vi bygger den nya bron för att kunna stänga korsningen mellan vägen och järnvägen. Det ökar trafiksäkerheten och framkomligheten.

I lördags gjordes det tunga brolyftet och allt gick bra. Medan vi arbetade var tågtrafiken helt avstängd men den är igång igen, sedan måndag morgon.

Väg 505 kommer att vara avstängd ett par dagar till. Den öppnar klockan 24:00 på onsdagen den 9 september.

–Brolyftet gick mycket bra. Nu återstår en del arbete innan vi kan öppna överfarten och stänga den gamla järnvägsövergången. När allt är klart blir det mycket säkrare. Att bygga bort plankorsningen är en del av Trafikverkets arbete för att öka trafiksäkerheten, säger Tom Sandberg, projektledare Trafikverket.

Bron lyfts på plats. Den byggs cirka 25 meter öster om den befintliga korsningen. 
Här läggs den 400 ton tunga brodelen på plats. 

Bron blir klar sommaren 2021

Vi planerar att kunna öppna bron sommaren 2021. Då kommer länsvägen och anslutande lokalvägar att vara anpassade till den nya bron.

Ungefär så här kommer bron att se ut när den är klar. Bilden är ett fotomontage.