Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 73, trafikplats Trångsund, broreparation

Den 18 maj-25 augusti stänger vi av bron på avfarten vid trafikplats Trångsund i norrgående färdriktning på grund av reparationsarbeten. Norrgående trafik som ska till Trångsund och/eller Farsta behöver köra av vid trafikplats Skogås.

Under tre månader kommer bron som utgör avfartsrampen i norrgående färdriktning att stängas av. Trafik som ska till Trångsund och/eller Farsta Strand via Magelungsvägen behöver välja avfarten vid trafikplats Skogås, se karta nedan. Vi ber er att följa orange skyltning. Bron öppnar igen för trafik den 26 augusti.

Vad ska vi göra?

Vi ska byta brofogar, utföra betongreparationer samt byta brons avvattningssystem. Arbetet sker dagtid. Visst buller kan förekomma under den del av arbetet där vi behöver vattenbila bort betongen på bron.

När vi gör våra arbeten påverkar det din vardag. Vi hoppas på överseende med den förlängda restiden, det är vår ambition att störa så lite och så kort tid som möjligt.

Vi återkommer nästa år

Under maj-augusti nästa år (2021) kommer vi att utföra liknande reparationer på bron på den södergående påfarten vid trafikplats Trångsund. Även då kommer trafiken att ledas om på Gamla Nynäsvägen och den trafik som ska söderut behöver åka till trafikplats Skogås för att där ansluta till väg 73.

omledningsvag_tpl_trangsund_karta2020_gamla-nynasvagen.jpg

avstangning_tpl_trangsund_karta2020och2021_ny.jpg