Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggstart för ny öppningsbar bro över Almarestäket

Nu börjar bygget med den nya bron över Almarestäket. Arbetena planeras vara klara  2024. Trafikverket bygger en ny öppningsbar bro på väg 841 över Almarestäket, på gränsen mellan Järfälla kommun och Upplands-Bro kommun. Den äldre bron kommer att rivas.

Vilka åtgärder gör vi?

Den nuvarande bron saknar cykelbana och cyklister måste samsas med övriga fordonsgrupper. Bron har uppnått sin tekniska livslängd och har nedsatt bärighet vilket innebär att tung trafik inte får åka över bron.

Vi kommer därför att ersätta den öppningsbara bron över Almarestäket med en ny öppningsbar bro. Den nya bron kommer att ha högre bärighet och bron kommer att anläggas i nytt läge. Trafiksäkerheten förbättras tack vare bredare körfält och en gång- och cykelbana.

Hur påverkas du?

Trafiken kommer att kunna passera arbetsplatsen under byggtiden. Vissa störningar kan komma att ske, såsom buller, vibrationer och transporter med tunga fordon. I projektet gör vi allt för att minimera störningarna, vi hoppas du har överseende med de som ändå uppstår. Du är välkommen att höra av dig till oss vid frågor, se kontaktuppgifter som du hittar under rubriken. 

Närliggande projekt

Vi byter också ut den öppningsbara bron på väg 263 över Erikssund i Sigtuna kommun. 

 

Plankarta för den nya öppningsbara bron över Almarestäket 
Den nuvarande bron över Almarestäket