Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Första spadtaget på pendeltågstation Vega i Haninge kommun. Foto: Fredrik Hjerling

Den 5 maj 2015 togs det första spadtaget i byggandet av den nya pendeltågsstationen Vega.
Foto: Fredrik Hjerling

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Första spadtaget på pendeltågstation Vega i Haninge kommun

Den 5 maj startade officiellt bygget av den nya pendeltågstationen Vega på Nynäsbanan. Den nya stadsdelen som Haninge kommun bygger kommer därmed från start ha tillgång till bra kollektivtrafik.

När nya bostadsområden byggs ökar behovet av goda kommunikationer. Därför bygger Trafikverket både en ny pendeltågstation och en ny trafikplats på väg 73, parallellt med att Haninge kommuns nya stadsdel Vega växer fram. Det är viktigt att tidigt ha effektiv kollektivtrafik på plats i ett nytt bostadsområde för att de inflyttade ska vara mindre beroende av bilen som färdmedel.

– För att de nya invånarna som flyttar in i den nya stadsdelen ska kunna ta sig fram smidigt är det viktigt att vi tidigt planerar och bygger för den trafikökning som kommer med nya bostäder. Därför har det i det här projektet varit viktigt för Trafikverket att planera tillsammans med kommunen och trafikförvaltningen, säger Helena Sundberg, Trafikverkets regiondirektör i Stockholm.

 

Planeringen och utbyggnaden av infrastrukturen och bostadsområdet sker i tätt samarbete mellan Trafikverket, Haninge kommun och landstingets trafikförvaltning.