Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Frågor om Vega fick svar

Onsdagen den 18 april höll Trafikverket tillsammans med Haninge kommun ett öppet hus. De besökande informerades om de nya trafikplatserna i Vega och Handen och den nya Vegastaden med pendeltågstation i Haninge och fick även möjligheten att ställa frågor.

Det var ett välbesökt öppet hus där cirka 250 personer hade samlats för att ta del av informationen och det märktes att det fanns ett högt intresse hos de som närvarade.

Kvällen inleddes med att Gunnar Hammar från Trafikverket hälsade alla välkomna och en film om Vegastaden visades. Efter filmen pratade stadsbyggnadsnämndens ordförande Göran Svensson om målbilden för Vega innan projektledare för Vega stadsdel, Alex Barsati från Haninge kommun bland annat berättade om pågående lägenhetsbyggen.

Trafikverkets Jan-Erik Gunnestedt, projektledare för Trafikplats Vega och Handen tog sedan vid och berättade om nuläget för de två trafikplatserna och när han berättade om den eventuellt tidigarelagda öppningen av den norrgående avfarten vid Vega, märktes det att många blev glada. Gunnar Hammar som är projektledare för den nya pendeltågstationen berättade lite kuriosa om gamla Vega hållplats som lades ner år 1973 innan han fortsatte att informera om Vega pendeltågstation som planeras vara klar den 1 april 2019.

Trafikförvaltningen avslutade med att berätta om hur de planerar med pendeltåg och bussar så snart den nya stationen är klar. Innan Gunnar Hammar avslutade mötet uppkom det generella frågor som besvarades av ansvarig aktör. Efter en timme avslutades informationen och de som närvarande vid det öppna huset fick möjlighet att ställa frågor till de ansvariga aktörerna vid uppställda informationsbord.