Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 272, Harbo, busshållplatser

Vi bygger nya och förbättrar busshållplatser på väg 272 i Harbo, för att den ska fungera bättre för fler resenärer. Det bidrar även till en bekvämare och tryggare resa.

Projektet är avslutat och kommer att tas bort från Trafikverkets webbplats den 28 september 2018.

Vi arbetar för att göra det enklare för våra resenärer att välja kollektivtrafik, gång och cykel. Om det är enkelt för alla att ta sig in och ut ur bussen vid busshållplatsen, kan restiden för kollektivtrafiken minska. Att fler åker kollektivt, i stället för bil, bidrar också till att minska miljöbelastningen. Vi arbetar nu med att förbättra tillgängligheten på två busshållplatser i Harbo centrum. Arbetet ska bidra till säkrare och mer tillgängliga busshållplatser för alla och vi beräknar att arbetet utförs under 2018.

Fler busshållplatser längre fram

Vi har tidigare arbetat med fler busshållplatser längs sträckan och arbetet kommer nu att pausas för att vänta in ytterligare underlag. Anledningen är att vi arbetar vi med en åtgärdsvalsstudie som kommer att visa på hållbar samhällsutveckling genom kostnadseffektiva åtgärder längs väg 272. Dessutom gör Kollektivtrafikförvaltningen UL en studie av busslinjedragningen genom Harbo. När studierna har genomförts fortsätter vi arbetet med de resterande busshållplatserna.