Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Medan du är på jobbet lägger Annsofie asfalt

Underhåll av vägar och järnväg är en stor del av Trafikverkets arbete att tillhandahålla infrastruktur till hela Sverige. Vårt arbete med asfalt är en del av helheten, och det här är vår berättelse om Annsofie asfalt.

Annsofie arbetar för att våra vägar i Uppsala län ska bli bättre och för att länet ska fortsätta vara en attraktiv plats att leva och arbeta i. Hon bidrar till vår vision – att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

Medan du är på jobbet, i skolan eller på träningen lägger Annsofie asfalt. Det blir lite jobbigt för dig som åker på vägen ett tag, men det blir bättre sedan. När vi arbetar ute på våra vägar vill vi störa så lite och så kort tid som möjligt. 

Alla vill komma hem efter jobbet – även Annsofie och hennes kollegor

Säkerheten på vägarna är en av våra viktigaste frågor på Trafikverket. Du som trafikant kan bidra till att öka säkerheten på vägen, både för dig själv och för andra.

  • Räkna med längre restid när vi arbetar på vägarna. På så sätt behöver du inte vara stressad i trafiken.
  • Sänk hastigheten. Det kommer inte att påverka din restid någon nämnvärt. Som exempel förlängs din resa med maximalt 50 sekunder per mil om du kör 80 km/timmen istället för 90 km/timmen.
  • Kör försiktigt förbi vägarbeten. Tänk på att sänka hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen. Din fart förbi är deras arbetsmiljö.