Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

underhåll på väg

Sommarens trafikpåverkande arbeten i Uppsala län 2017

På sommaren går arbetena lättare och snabbare att utföra jämfört med andra tider på året. Här kan du se exempel på vägarbeten som kommer att påverka trafiken, och ska utföras i Uppsala län sommarsäsongen 2017.

Sommarhalvåret är en intensiv period när vi genomför många stora och små vägarbeten. Det är också den tid på året då arbetspendlingen är mindre intensiv. Underhåll bidrar till att livslängden på våra vägar blir så lång som möjligt. Därför ser vi regelbundet över vägens beläggning och sidoområden, vi underhåller broar och tunnlar men bygger även nytt så att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. I tabellen nedan finns de arbeten som har särskild trafikpåverkan och genomförs någon gång under sommarperioden maj-september.

Håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad på Trafikverket.se "Trafikinformation, väg" på startsidan. Där får du veta vilka arbeten som pågår eller ska starta inom fem dagar. Informationen uppdateras löpande.

VägSträckaÅtgärdLängd km
70 Enköping-Simtuna Schaktnings- och fyllningsarbete med sidovägnät och vändslingor, förstärkningsåtgärder och beläggning. 17
288 Alunda-Gimo Asfalterings- och räckesarbeten. Trafiken leds tidvis med trafikljus eller lots. 13
E4 Uppsala, trafikplats 189-186 södergående Beläggning. Läs mer om åtgärderna och trafikpåverkan här. 13
282 Bro över Funboån vid Funbo kyrka Utbyte av bland annat tätskikt och kantbalk -
661 Bladåker Byte av bro. Bron stängs av helt och trafiken leds om under arbetet. -