Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Ledningsarbeten i centrala Uppsala

Trafiken påverkas i centrala Uppsala när Trafikverket gör ledningsarbeten under 2020. Arbetena förbereder för kommande planskilda korsningar på S:t Persgatan och S:t Olofsgatan.

Trafiken påverkas bland annat på Kungsgatan. Trafik kan passera, men med sämre framkomlighet än vanligt. Vi börjar med ledningsarbetena i mars 2020 och avslutar dem i december 2020.

Kungsgatan

Vi stänger två av fyra körfält på Kungsgatan för att lägga om ledningar mellan Klostergatan och S:t Olofsgatan. Det gör att bussarna kör i samma körfält som övrig trafik. All trafik kan passera, men med sämre framkomlighet än vanligt. I mitten av maj 2020 räknar vi med att vara klara på Kungsgatan.

Klostergatan

Vi lägger om ledningar på Klostergatan som tillfälligt kommer att vara helt avstängd för fordonstrafik. Det kommer att vara möjligt att ta sig in till entréerna på Klostergatan till fots under hela arbetet.

Österplan

Södra delen av Österplan kommer att användas som entreprenörens etableringsområde och kommer inte att vara tillgänglig för parkering under arbetet.

Vi gör ledningsarbeten för att kunna bygga planskilda korsningar på S:t Olofsgatan och S:t Persgatan, vilket innebär att respektive gata läggs i tunnel under järnvägen. Syftet är att förbättra säkerheten och framkomligheten på S:t Persgatan respektive S:t Olofsgatan.