Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förstärkning av vägbanan på väg 70

Arbetet på väg 70 pågår för fullt längs med sträckan. Fokus just nu och ett par månader framöver är att förstärka vägbanan.

Det innebär att vi tar bort en del av den befintliga asfalten. Det gör vi för att inte få för stor mängd asfalt vid infräsningen. Sedan läggs ett nytt grusmaterial, makadam, ovanpå som vi fräser in tillsammans med den asfalt som finns kvar på vägbanan. På den infrästa blandningen läggs ett finare grusmaterial som justeras upp till rätt höjd för att kunna lägga första lagret asfalt. Totalt lägger vi tre lager asfalt.

Två körfält öppna hela tiden

Arbetet delas upp i etapper för att kunna ha trafik i två körfält under hela byggtiden. När första lagret asfalt är lagt leds trafiken upp på det. Sedan börjar hela arbetet om med nästa körfält och så till sist det tredje körfältet. Läs mer om hur förstärkning av vägbanan går till här (pdf, öppnas i nytt fönster, 17 MB)

Ta det lugnt i trafiken

Vi har flera hastighetsnedsättningar längs med sträckan där vi arbetar och ber dig därför att hålla angiven hastighet och avstånd. Var extra rädda om medtrafikanter och om dem som arbetar längs vägen.

Vi bygger om 17 km av väg 70 mellan Enköping och Simtuna till mötesfri väg för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten. Vägen är färdigbyggd under hösten 2018.