Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi har startat vårens arbeten mellan Enköping och Simtuna.

I höst är vi färdiga med ombyggnationerna till mötesfri landsväg på riksväg 70. När vi är klara är det en säkrare väg med bättre framkomlighet som vi öppnar för trafik.

Våren har kommit och vädret tillåter att vi startat upp vårens arbeten. Redan nu har vi börjat vi att asfaltera det översta lagret, den så kallade toppbeläggningen. Det innebär att framkomligheten på riksväg 70 mellan Enköping och Simtuna kommer att vara begränsad och trafiken kommer att bitvis regleras med lots förbi arbetet.

Vi kommer att arbeta med att minimera störningen för trafiken men det finns risk för en del köbildning vid rusningstrafik. Tänk på säkerheten för både trafikanter och vägarbetare längs sträckan och håll hastighetsbegränsningen. Beläggningsarbetena pågår fram till semesterperioden vecka 28.

Från slutet av april arbetar vi med att montera räcken, linjemålning och skyltmontage. Dessa arbeten pågår fram till i höst. Vi färdigställer alla busshållplatser som vi påbörjade förra året så att de kan börja användas.

Vägen beräknas vara färdigbyggd och öppen för trafik under hösten 2018. Då släpper vi på trafiken med den nya hastigheten på 100km/tim.