Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd

Trafikverket planerar att bygga ut järnvägen från två till fyra spår mellan söder om Bergsbrunna och Uppsala C. Nu har vi samråd och vill gärna veta vad du tycker!

Till samrådet har vi tagit fram en samrådshandling för olika alternativ på hur de två järnvägsstationerna Uppsala Centralstation och Uppsala Södra kan utformas. Stationsutformningarna fokuserar på spår med tillhörande plattformar, inte arkitektur. I samrådshandlingen beskrivs också likheter och skillnader mellan de olika alternativen och deras effekter och konsekvenser.

Läs mer i samrådshandlingen och den interaktiva kartan och skicka dina synpunkter till oss! Vi läser alla synpunkter vi får in och kommer att redovisa dem i den samrådsredogörelse som vi tar fram i vårt fortsatta arbete med järnvägsplanen.

Med hänsyn till pandemin har vi valt att ställa ut handlingen digitalt. Det finns möjlighet att boka ett enskilt möte med oss, om det är något du vill fråga om efter att du läst samrådsmaterialet.

Samrådstid

Lämna synpunkter från den 13 oktober till och med 9 november 2021.

Plats för handlingar

Samrådsunderlaget finns på denna webbplats och på Stadsbiblioteket, Svartbäcksgatan 17 i Uppsala och på Sävja kulturcentrum, Västgötaresan, Uppsala.

Synpunkter

Enklast är att lämna synpunkter via länken nedan. Det går också att skicka in synpunkter via brev eller e-post. Märk med TRV 2020/21139 och skicka till Trafikverket Ärendemottagningen, Fyra spår Uppsala, Box 810, 781 28 Borlänge eller investeringsprojekt@trafikverket.se. Vi vill ha dina synpunkter senast 9 november 2021.