Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd

Trafikverket planerar att bygga ut järnvägen från två till fyra spår mellan söder om Bergsbrunna och länsgränsen mot Stockholm. Nu har vi samråd och vill gärna veta vad du tycker!

Till samrådet har vi tagit fram ett samrådsunderlag som beskriver förutsättningar och hur den nya järnvägen påverkar miljön på ett övergripande plan. Nu har du möjlighet att lämna synpunkter på underlaget. Vi vill gärna ta del av dina kunskaper om förutsättningar i det område som du bor och rör dig i.

Läs mer i samrådsunderlaget och den interaktiva kartan och skicka dina synpunkter till oss! Vi läser alla synpunkter vi får in och kommer att redovisa dem i den samrådsredogörelse som vi tar fram i vårt fortsatta arbete med järnvägsplanen.

Med hänsyn till Covid-19 är detta samråd helt digitalt – inga samrådsmöten kommer hållas.

Samrådstid

Lämna synpunkter från den 17 maj till och med den 22 juni 2021.

Plats för handlingar

Samrådsunderlaget finns på denna webbplats och på Stadsbiblioteket, Svartbäcksgatan 17 i Uppsala, Kommunkontoret, Centralvägen 18 i Knivsta och Sigtuna kontaktcenter, Södergatan 20 i Märsta.

Synpunkter

Enklast är att lämna synpunter via länken nedan. Det går också att skicka in synpunkter via brev eller e-post. Märk med TRV 2020/ 132366 och skicka till Trafikverket Ärendemottagningen, Fyra spår Uppsala, Box 810, 781 28 Borlänge eller investeringsprojekt@trafikverket.se. Vi vill ha dina synpunkter senast 22 juni 2021.