Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två medarbetare på kontor

Två medarbetare på kontor

Nu är det snart dags för upphandling

Vi planerar att gå ut med upphandling för sträckan Bergsbrunna – länsgränsen Uppsala/ Stockholm i slutet av juni.

Vi planerar att bygga ut järnvägen med två nya spår och ny station i Alsike på sträckan Bergsbrunna-länsgränsen Uppsala/ Stockholm. För detta behöver vi med hjälp av projektör ta fram järnvägsplan, med inledande lokaliseringsutredning, efterföljande planförslag, miljökonsekvensbeskrivning samt systemhandling. Därför bjuder vi i slutet av juni in leverantörer att lämna in anbud för uppdraget.

- Det är roligt att vi snart har nått en första milstolpe för att kunna teckna kontrakt med en projektör under första kvartalet 2022, säger Jenny Bergh som är ansvarig projektledare.

Fakta om uppdraget

Uppdraget innebär att ta fram järnvägsplan med inledande lokaliseringsutredning, efterföljande planförslag, miljökonsekvensbeskrivning samt systemhandling. Detta för utbyggnad med två nya spår och ny station i Alsike, på sträckan Bergsbrunna-länsgränsen Uppsala/Stockholm.

Inbjudan går ut via TransQ, Trafikverkets kvalificeringssystem.
Här kan du läsa mer om TransQ
Här hittar du mer information om upphandlingen och tidplan.