Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Information till leverantörer 13 februari 2020

Projektchef Anna Rosenlind berättar om program Fyra spår Uppsala
Foto: Anna Liljekvist

Stort intresse för våra kommande upphandlingar

Över 40 representanter från svenska och utländska konsultföretag samlades den 13 februari i Uppsala för informationsmöte om kommande upphandlingar för program Fyra spår Uppsala. Vid sidan av affärsmöjligheter i programmet presenterades Uppsalapaketet.

Informationsmöte för leverantörer

Informationsmötet riktade sig till leverantörer som är intresserade av Trafikverkets kommande konsultupphandlingar i Fyra spår Uppsala.

Fyra spår Uppsala, kommande upphandlingar och Uppsalapaketet

Anna Rosenlind, projektchef för Trafikverkets Fyra spår Uppsala, hälsade alla välkomna och inledde mötet med en presentation av själva programmet, uppdraget att bygga ut järnvägen mellan Uppsala Central och länsgränsen Uppsala/ Stockholm.

Mattias Gyllenswärd projektledare Trafikverket, berättade om utmaningar med stationslösningar i Uppsala Central och Bergsbrunna.

Gabriella Burel, programledare Uppsala kommun och Mickael Eriksson, strategisk samhällsplanerare Uppsala kommun presenterade infrastrukturplaner för Uppsala, det så kallade Uppsalapaketet.

Informationspasset avslutades av Håkan Andersson, projektledare Trafikverket, med en beskrivning av de kommande upphandlingarna för sträckorna Uppsala Central – Bergsbrunna och Bergsbrunna – länsgränsen Uppsala/Stockholm.

Stort intresse

Det var stort engagemang och intresse från de drygt 40 deltagarna. Efter informationspasset var det högt tryck på de tre dialogstationerna där deltagarna hade möjlighet att ställa frågor och fördjupa sig mer i programmet, upphandlingarna och Uppsalapaketet.

Det är en mycket konkurrensutsatt bransch så det känns verkligen positivt att så många slöt upp och visade intresse för just vårt program. Det bådar gott inför de kommande upphandlingarna, säger projektchef Anna Rosenlind.

Om upphandlingarna

Publicering av upphandling avseende järnvägsplan och systemhandling för sträckan Uppsala Central – Bergsbrunna är planerad till maj 2020 och för sträckan Bergsbrunna – länsgränsen Uppsala/ Stockholm till maj 2021.