Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Två glada personer som delar på hörlurar medan de väntar på tåget.

Två glada personer som delar på hörlurar medan de väntar på tåget.

Vad tycker resenärerna om utbyggnaden av järnvägen?

Nu genomför vi den första attitydundersökningen om järnvägsutbyggnaden från två till fyra spår mellan Uppsala C och länsgränsen till Stockholm.

Med start 15 september intervjuas resenärer på Uppsala C och Knivsta station. Den första attitydmätningen är ett viktigt verktyg för att vi ska få svar på hur resenärerna vill få information, komma i kontakt med oss och vad de tycker om utbyggnaden av järnvägen. Totalt genomförs 600 intervjuer under september månad. 400 intervjuer på Uppsala C och 200 på Knivsta station.

Om undersökningen
Undersökningen genomförs av Origo Group, på uppdrag av Trafikverket, genom personliga intervjuer på Uppsala C och Knivsta station. Undersökningen startar 15 september 2020 och pågår under september. Totalt genomförs 600 intervjuer, 400 på Uppsala C och 200 på Kista station. Resultatet av undersökningen presenteras under hösten.

Syftet med de kunskaps- och attitydundersökningar som Trafikverket genomför är att ta reda på hur vår information har tagits emot och förmedlats, hur valet av informationskanaler upplevs och hur förtroendet för arbetet med olika delar av verksamheten ser ut.