Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Järnvägsspår vid Enköpings driftplats. Fotograf: Kenth Eriksson, Trafikverket

Lastplats försvaret, Enköping

Vi bygger om lastplatsen på Enköpings bangård. Det gör vi för att det ska bli möjligt att lasta i och ur 650 meter långa tåg på spåret.

Vi planerar att bygga en lastkaj för försvaret och samtidigt rusta upp en del av spårområdet i Enköping. Syftet är att göra det möjligt att lasta cirka 650 meter långa tåg på spår på Enköpings bangårds västra ände. Vi planerar även för att bygga en ny infartsväg via Västra Järnvägsgatan, eftersom eventuella stridsvagnar och andra militära fordon kräver en större avlastningsyta.

Efter ombyggnaden ska enstaka transporter per år kunna göras till/från Enköping för att lasta eller lossa militära fordon. Det kommer också att bli möjligt för andra verksamheter att använda lastkajen när inte försvaret använder den.

Arbetet med att bygga lastkajen och rusta upp spårområdet beräknas starta under första veckan i juni (vecka 23) och pågå till månadsskiftet september/oktober (vecka 40).