Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Lev Dolgachov Mostphotos

Samråd - Vad tycker du om våra planer för korsningen Börjegatan?

Trafikverket planerar att bygga om korsningen mellan järnvägen och Börjegatan i norra Uppsala. Nu vill vi gärna veta vad du tycker i ett tidigt skede av planeringen och du är välkommen att lämna dina synpunkter i vårt samråd.

Idag korsar järnvägen Börjegatan i samma plan. Det betyder att varje gång ett tåg ska passera stängs biltrafiken av med bommar, ljus- och ljudsignaler.

Det skapar störningar för bilar, cyklister och gående. Och om någon korsar järnvägen trots att bommarna är nere så finns risk för allvarliga olyckor och försenade tåg eftersom vi stoppar tågtrafiken när det finns obehöriga personer i spårområdet.

Trafikverket planerar därför att bygga om korsningen för säkrare och smidigare trafik. Planerna är ännu i ett tidigt skede. De kommer att utformas till en järnvägsplan.

 Vi genomför planeringen i dialog med Uppsala kommun. Gatan under järnvägen utformas enligt kommunens krav. Läs om kommunens planering här.

Läs mer i samrådsunderlaget och skicka dina synpunkter till oss! Du hittar samrådsunderlaget på dessa platser:

Trafikverket
Östunagatan 4
Uppsala

Uppsala kommun, kontaktcenter
Stationsgallerian, Stationsgatan 12
Uppsala

Nelins livsmedelsbutik
Börjegatan 70
Uppsala

Samrådsunderlaget finns även på denna webbplats under Dokument.

Samrådstid: 4/9 -  21/9 2020

Skicka dina synpunkter till: Trafikverket, Ärendemottagningen, Investering, Box 810, 781 28 Borlänge eller via e-post till investeringsprojekt@trafikverket.se senast 21 september 2020. Ange ärendenummer TRV 2019/93303. Du kan också lämna dina synpunkter i webbformuläret på denna sida.

Mer information: Charlii Enström, projektledare, 010-123 20 10