Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E45, Högvalta-Bonäs

E45, Högvalta–Bonäs, mötesfri väg

Trafikverket bygger om väg E45 mellan Högvalta och Bonäs till en mötesfri landsväg med mitträcke. Det medför att våra trafikanter kommer att kunna ta sig fram säkrare och smidigare.

Vägen mellan Högvalta och Bonäs breddas från cirka 7 till 14 meter och utrustas med ett mitträcke. Mitträcket mellan de mötande filerna ökar säkerheten för trafikanterna. En mötesfri väg, även kallad 2+1-väg, växlar mellan ett och två körfält med möjlighet till säkra omkörningar på 2-fältsdelen. En mötesfri väg minskar även risken för köer och gör det möjligt för trafiken att flyta på smidigare. Det bidrar i sin tur till minskad miljöbelastning.

Sträckan kommer att få trafiksäkrare anslutningar. Bland annat bygger vi en ny korsning i Svenserud med ett vänstersvängfält. Vi kommer även att förbättra sikten och åtgärda de delar som har tjälproblem.

Läs mer under Fördjupning.