Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 752, Mölnbacka Bro

Vi planerar att býgga en ny bro över Västra Örtens utlopp.

Väg 752, som går mellan Mölnbacka och riksväg 63, är utpekad av näringslivet (inklusive bärighetsgruppen i Värmland) som en viktig väg, men på grund av att bron över Västra Örtens utlopp har en låg bärighetsklassning, så kan inte vägen användas i tillräcklig omfattning. Bron har inga större anmärkningar, och finns därför inte med som prioriterad för utbyte under de närmaste åren i den nationella brobytesplanen.

Brons låga bärighetskapacitet tillåter inte näringslivet i Värmland att bruka väg 752 i önskvärd omfattning för sina transporter. Förslag för att förstärka befintlig bro har tidigare tagits fram, men detta har inte kunnat genomföras på grund av nya bronormer och därför kommer en ny bro byggas.

Den nya bron kommer att byggas med full bärighet enligt de nya bronormerna vilket innebär en belastningsgräns på 74 ton.

Projektets mål är ökad regional utveckling och transportkvalitet samt reducerad miljöbelastning och vägslitage.

Projektet påbörjades under 2018 och är beräknat att vara färdigt 2021.