Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Guidad busstur och tal när etappen visades

Tisdagen den 23 maj visades E18-sträckan Björkås-Skutberget upp för representanter från Region Värmland, Karlstads kommun och media.

 – Detta är efterlängtad dag. Det innebär att trafiksäkerheten blivit mycket bättre på en svårt olycksdrabbad vägsträcka, sa Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon i sitt tal.

Även kommunalrådet Per-Samuel Nisser och Tomas Riste, ordförande i regionstyrelsen i Region Värmland, framhöll trafiksäkerheten och framkomligheten i sina tal.

Visningen av etappen skedde på faunabron som gör det möjligt för djuren att korsa vägen i en naturlig miljö. Där erbjöds också en fin utsikt över den nybyggda fyrfältsvägen.

Besökarna fick också en guidad busstur på den nya vägsträckan då projektledare Martin Bergvall berättade om de lösningar som gjorts i gott samarbete med entreprenören Segermo (som numera ingår i NRC Group).

Trafiken släpps på den 12 juni cirka fyra månader tidigare än ursprungligen planerat och den 9 juni anordnas ett motionslopp på sträckan.

– Det blir enda tillfället att springa på vägen, så passa gärna på att anmäla er på IF Götas webbplats, uppmanade dagens konferencier Håkan Wennerström, regional direktör i Trafikverket Region Väst.