Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya E18 öppnad för trafik

Efter ett intensivt slutarbete öppnades E18 Björkås-Skutberget för trafik under söndag kväll den 11 juni. Mr. Dzelal blev den förste att köra ut på nya sträckan.

Slutarbetena inför öppningen fortlöpte i stort sett enligt plan även om regn gjorde att den sista linjemålningen drog ut lite på tiden. Trafiken leddes under några timmar med hjälp av lots och det skedde tyvärr ett par kökrockar men enligt uppgift utan personskador. Det blev dock ett trafikstopp västerifrån eftersom en bil fick bärgas. Frånsett dessa incidenter känner vi oss väldigt nöjda över att nu ha kunnat öppna nya E18! Vi vill tacka trafikanter, kringboende och övriga berörda för ert tålamod och överseénde i samband med dessa arbeten.

Även om E18-etappen nu är öppnad har vi delar kvar i projektet, inte minst med det kringliggande vägnätet där det nu sker en del temporära omledningar en tid framöver. Bl.a kommer de som som skall till/från området runt Sörmons grustag att behöva ta vägen via nya Björkåsmotet och gamla E18 till dess att anslutningen mellan Sörmomotet och gamla E18 är färdigställd. Därför kommer utlastning av den stora sandhögen vid Sörmomotet nu att vara en prioriterad del.

Vidare kommer färd till/från Vålberg att ske från nya Björkåsmotet i väster och vidare via gamla Björkåsmotet. Vår ambition är att detta ska vara tydligt skyltat och att våra arbeten skall ge så få störningar som möjligt. Samtidigt vädjar vi om fortsatt hänsyn till personal som arbetar i trafikmiljön.

Tack på förhand och kör försiktigt!