Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Snart öppnar nya delen av väg 664 mot Vålberg

När vi öppnat den nybyggda delen av E18 mellan Björkås och Skutberget började vi arbetena med väg 664 mot Vålberg, ca 1 km nysträckning för anslutning till nya Björkåsmotet.

Asfaltering av denna sträcka påbörjas den 4 juli och vi bedömer att kunna släppa på trafiken någon gång under vecka 28. Även den del av Randviksvägen som ansluter Sörmomotet med gamla E18 kommer att kunna öppnas i närtid eftersom vi snart fått bort all den sand som låg på upplag där men som vi nu kunnat transportera bort i och med öppningen av E18.

Det kommer att innebära att berörda, bl.a de som ska besöka motionscentralen och Sörmons grustäkt, inte behöver ta den extra omväg via nya Björkåsmotet som har gällt sedan trafiken på E18 öppnades. Den här vägen kommer dock inte att beläggas förrän till hösten.

I övrigt kommer höstens arbeten att inriktas på att bygga färdigt cykelvägen från Skutberget fram till väg 664 (Vålbergsvägen), att färdigställa träräcket i anslutning till faunapassagen och utföra beklädnadsarbeten på denna samt att bygga den nya rastplatsen vid Sörmomotet.