Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Brounderhåll Värmland

Vi vill att din resa ska vara säker och att du ska komma fram som planerat. Därför byter vi ut, förstärker och reparerar broar efter behov.

Planerat underhåll är det som är mest samhällsekonomiskt lönsamt. Genom underhåll förlänger vi broarnas livslängd och ökar trafiksäkerheten i länet.

Underhållsåtgärder kan innebära att vi byter ut och reparerar brodelar, exempelvis kantbalkar, räcken och tätskikt. Det kan även innebära att vi sopar och tvättar broarna. Underhåll av broar pågår kontinerligt och planeras i femårsperioder. 

Planerade broåtgärder under 2020

Åtgärd Väg Kommun Tid
Bro vid Håvilsrud väg 628 Eda 23 mars–28 juni (klart)
Bro vid Elofsbyn väg 915 Hagfors 17 augusti–23 september (klart)
Bro över Klarälven väg 554 Hammarö 14 september–16 oktober (klart)
Bro vid Stöpafors E45 Sunne 28 september–16 oktober (klart)
Underhåll av bro på E16 väster om Stöllet E16 Torsby 17 augusti–25 september (klart)
Utbyte av bro vid trafikplats Valnäs på E45 E45 Grums 19 oktober–28 oktober (klart)
Utbyte av bro vid Järnsjön på E18 E18 Årjäng 13 april–10 maj (klart)

   

Planera din resa

Räkna med att det kan ta lite längre tid att ta sig fram under vissa tider där det pågår underhållsarbete. Vi hoppas att du har överseende med detta, och ber dig att visa hänsyn till dem som arbetar vid broarna och att respektera tillfälliga trafikanordningar. Vi försöker underlätta för dig som trafikerar vägen så långt det går.

Tack för att du visar hänsyn!