Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägkorsning.

E16/E45 Vägsjöfors, korsningsåtgärder

E16/E45 är en viktig pulsåder för Värmland och spelar en avgörande roll för arbetspendling inom länet och för godstransporter i västra Sverige. Vägen bidrar till den regionala utvecklingen, inte bara i Värmland, utan även i Dalsland och Norrland.

Vintertid är vägen även ett viktigt turiststråk, eftersom en stor del av besökarna till och från turistanläggningarna i Värmland och Dalarna använder E16/E45. Turisterna kommer främst från västra Sverige, men även från Danmark och Tyskland.

I ett första skede omfattar projektet planläggning av trafiksäkerhets- och kapacitetshöjande åtgärder enligt nedan. I det här skedet bestäms vad vi ska bygga senare. Följande åtgärder är aktuella:

  • E16/E45 norr om Överbyn, Torsby kommun, svänger höger vid korsningen mot Sälen/Mora/Stöllet i Vägsjöfors. E16/E45 bör prioriteras i stället för väg 954. För att kunna göra det, gör vi om E45/E16 till genomgående väg, och bygger om korsningen till C-korsning.
  • I samband med att vi ser över korsningen till Sälen/Mora/Stöllet, ser vi även över korsningen i Överbyn, mot Hovfjället.
  • Som del i projektet ser vi också över busshållplatserna Överbyn och Norra Överbyn, som i dag inte är tillgänglighetsanpassade.