Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Väg 175, Bro över Byälven vid Skasås

Vi reparerar Skasåsbron över Byälven. Med sin längd på 610 meter är det Värmlands längsta bro, och den är byggd 1993. För att trafikanterna ska kunna köra tryggt och säkert är det viktigt att vi kontinuerligt underhåller våra broar och vägar.

Genom underhåll förlänger vi broarnas livslängd. Vi utför planerat underhåll eftersom det är det mest samhällsekonomiskt lönsamma. Exempel på underhållsåtgärder kan vara att vi byter kantbalkar, räcken och tätskikt.

Kantbalkarna är en del av brons bärande konstruktion. I dem sitter bland annat räcket som byts för att öka trafiksäkerheten.

Räkna med längre restid

Ett körfält är avstängt under hela byggtiden och trafiken regleras med signalljus. Vid de tillfällen då vi utför gjutning av den nya kantbalken kommer trafiken regleras via vakt och lots. Därför får du räkna med att det kan ta lite längre tid att ta sig fram under vissa tider. Vi hoppas att du har överseende med detta och visar hänsyn mot dem som arbetar och att du respekterar tillfälliga trafikanordningar. Vi gör allt vi kan för att underlätta för dig.

Tack för att du visar hänsyn!