Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägkorsning.

Väg 62, norra infarten Forshaga–Deje, mötesfri väg

Vi planerar att bredda och mötesseparera vägen mellan Deje och norra infarten till Forshaga. Det gör vi för att förbättra trafiksäkerheten och främja den regionala utvecklingen.

Den 7,5 kilometer långa vägen mellan Deje och norra infarten till Forshaga ska bli mötesfri. En mötesfri väg, även kallad 2+1-väg, är en väg som växlar mellan ett och två körfält. På 4,1 kilometer av sträckan breddar vi vägen från 9 meter till 14 meter. Den del av vägen som vi inte breddar belägger vi med ett nytt ytskikt. 

Vi bygger om vägen för att förbättra trafiksäkerheten, öka transportkvaliteten och främja den regionala utvecklingen. Lösningen minskar risken för köer, och gör att trafiken flyter på smidigare. Det ger kortare restid och kan även bidra till minskad miljöbelastning.

I samband med att vi gör om vägen bygger vi även om utvalda busshållplatser på sträckan så att de ska fungera bättre för fler resenärer.

Tidsplan

Vi kommer att arbeta med vägplanen mellan 2020 och 2023 och förväntar oss att den kommer att bli fastställd under 2022–2023. Själva bygget är planerat till 2024–2026.