Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på förstoringsglas.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

I maj besiktigar vi fastigheter i Väse

Under maj börjar vi göra förbesiktning av ett stort antal fastigheter i Väse tätort. Om ditt hus berörs av denna besiktning får du ett brev från vår konsult med förslag på när detta kan ske.

I början av maj inleder vår konsult A-besiktning en så kallad förbesiktning av ett stort antal fastigheter i Väse. Det handlar om cirka 75 fastigheter i Väse tätort, så det är inte bara de hus som ligger närmast järnvägen. För att kunna genomföra besiktningen på bästa tänkbara sätt behöver vår samarbetspartner få tillträde till de aktuella byggnaderna.

Du får ett brev från A-besiktning

Om din fastighet berörs av denna besiktning får du ett brev från A-besiktning med förslag på dag och tidpunkt. Denna förbesiktning genomförs för att vi ska få en bra bild av din fastighets status innan vi påbörjar bygget av det nya mötesspåret och planskildheten i Väse. Besiktningen utgör ett underlag för jämförelser om det skulle ske några förändringar under arbetets gång.

Vad görs under besiktningen?

Förutom en grundlig undersökning av fastigheten kommer vår entreprenör att provtrycka rökgaskanaler och eldstäder om det finns sådana i huset. Dessutom kommer vibrationsmätare att sättas upp på vissa hus. När byggprojektet i Väse är avslutat kommer det att göras en efterbesiktning.