Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Snart kommer vi att bullra i Väse

I slutet av oktober går arbetet vid Väse station in en ny fas. Då inleder vår entreprenör Evolent arbetet med att bygga om järnvägskorsningen till planskildhet. Det innebär att det kan bli en del buller under dagtid.

Att bygga en ny planskildhet kräver en del schaktning, men innan vi kan börja med det arbetet behöver vi slå ner spont för att hålla marken på plats omkring området där vi bygger. Det är detta arbete som kan åstadkomma en del buller och vibrationer under dagtid. Vi startar spontningen vecka 43 och håller på till och med vecka 51.

Tillfällig förbifart parallellt med Storgatan

Eftersom Storgatan kommer att vara avstängd under tiden som planskildheten byggs öppnas en tillfällig förbifart parallellt med Storgatan. Denna väg blir enfilig och trafikljus reglerar trafiken över järnvägen.

Arbeten under helgen

Under helgen vecka 43 (29–31 oktober) kommer det att pågå arbeten i och kring järnvägsspåret både under dagtid och nattetid.  

Tillfällig stängning av gång- och cykelbanan längs med spåret

I början av vecka 43 kommer gång- och cykelbanan längs sydvästra delen av spåret att stängas av för allmänheten under byggtiden. Detta görs av säkerhetsskäl eftersom tung byggtrafik får tillgång till vägen under en tid framöver. Under denna period hänvisas gående och cyklister att istället ta vägen via Arnövägen.

I november kommer vi att spränga

I november månad kommer vi vissa dagar att utföra sprängningsarbeten några hundra meter väster om järnvägsstationen. Detta gör vi för att förbereda plats för det nya mötesspår som ska byggas. Detta arbete kommer att medföra en del smällar och boende i de närmaste fastigheterna kan uppleva vibrationer.  

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till informationsansvariga projektledare på Evolent:

Linn Lundkvist, tel: 072-601 04 22, e-post: linn.lundkvist@evolent.se

Magnus Persson, tel: 070-235 45 45, e-post: magnus.persson@evolent.se