Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stort brolyft i Karlstad stänger Pråmvägen och Östra Kanalgatan

Helgen den 15-16 juni kommer den nya tågbron över Pråmkanalen i Karlstad att lyftas på plats. I samband med detta stänger vi Pråmvägen och Östra Kanalgatan för all trafik.

Den nya, bredare järnvägsbron behövs för att rymma det mötesspår som byggs över Pråmkanalen. Stålbron, som byggts i Finland, består av två delar. Den större delen som väger cirka 70 ton lyfts på plats av en gigantisk mobilkran som väger 500 ton. När detta brospann är på plats monteras kranen ner och flyttas till Östra Kanalgatan, på andra sidan kanalen. Där lyfts den mindre brodelen som väger cirka 60 ton och bron blir komplett.

Utökat arbetsområde stänger trafiken på gator och kanal

När så här stora lyft ska göras behövs ett omfattande säkerhetsområde. Därför kommer vi att stänga av Pråmvägen, Östra Kanalgatan och båttrafiken på Pråmkanalen för att arbetet ska kunna genomföras så säkert som möjligt. Avstängningen varar från den 13 juni till och med den 17 juni - och du som går, cyklar eller kör bil uppmanas att ta en alternativ väg.

När det nya mötesspåret över Pråmkanalen är klart i slutet av november 2019 försvinner en av flaskhalsarna på den vältrafikerade Värmlandsbanan. Sedan återstår ett antal till som vi kommer att bygga bort fram till år 2025.