Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nya resecentrum från Hamngatan
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ta en framtidstitt på Karlstads resecentrum!

Se filmen om hur Karlstads nya resecentrum kommer att se ut år 2025. Det är ett omfattande samverkansprojekt mellan Karlstads kommun, Trafikverket, Jernhusen och Region Värmland.

Tillsammans med Karlstads kommun, Jernhusen och Region Värmland ska vi bygga ett nytt resecentrum vid Karlstads centralstation. Trafikverkets del i samarbetsprojektet är att bygga nya spår, en ny mellanplattform och Vikenpassagen – en bred, ljus tunnel som gör det enkelt för gående och cyklister att röra sig mellan centrum, resecentrum och stadsdelarna söder om järnvägen.

Byggstart för projektet är 2023 och tre år senare när Karlstads resecentrum står klart blir det ett nav för resande i Värmland. Här kan man smidigt byta mellan buss och tåg. Tack vare den nya plattformen kan fler tåg trafikera stationen.

Utöver ombyggnaden av Karlstad C genomför Trafikverket en rad projekt på Värmlandsbanan som kommer att öka kapaciteten och göra tågtrafiken punktligare. Kortare restider och fler tåg ökar möjligheten att arbetspendla både inom Värmland men även till exempelvis Oslo och Stockholm.