Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Grävmaskin river järnvägsbro.

Den 28 april stänger vi bron vid Välsviken station

Gång- och cykelbron vid Välsviken station stängs för rivning den 28 april. Det innebär att du som vandrar på Frödingleden behöver ta en alternativ väg till Välsviken station eller Alster.

Gång- och cykelbron över järnvägen vid Välsviken station stängs den 28 april och bron kommer att ersättas med en ny gång- och cykeltunnel som står färdig i början av december 2021. Fram till dess får du som vandrar på Frödingleden ta en lite längre väg som leder över bron vid Kroppkärrsbäcken.

Var uppmärksam på byggtrafik vid Kroppkärrsbäcken

Du som går eller cyklar över bron vid Kroppkärrsbäcken bör vara extra uppmärksam på den byggtrafik som också använder sig av bron. Det är tunga fordon som kör till och från vårt stora arbetsområde söder om järnvägen.

I höst öppnas det nya mötesspåret för tågtrafik

Bygget av mötesspåret pågår fram till i höst då det öppnas för trafik. Samtidigt bygger vi ytterligare en plattform vid Välsviken station och en gång- och cykeltunnel under järnvägen. Denna så kallade gång- och cykelport gör att man smidigt kan ta sig till plattformarna via trappor och tillgänglighetsanpassade ramper. Porten kommer att
ansluta till den befintliga gång- och cykelvägen upp mot Välsvikens handelsområde och till strövområdet söder om järnvägen.

Karta över Välsviken stationsområde som visar gång- och cykelvägar. Alternativ väg (grönmarkerad) leder över bron vid Kroppkärrsbäcken.